Als ondernemer krijgt u te maken met het doen van aangifte omzetbelasting; de belasting op de toegevoegde waarde. De wet op omzetbelasting dateert uit 1968. Sinds die tijd is er veel veranderd en zijn er vele uitzonderingen en aanpassingen van kracht geworden.

Zo zijn er diverse tarieven die gehanteerd worden. Er bestaat een hoog en laag tarief, maar er kan ook sprake zijn van btw-verlegd of btw-vrijstelling. Of misschien valt u wel onder de “kleine ondernemersregeling”. Heeft u te maken met het buitenland, dan zijn er wederom andere regels die gehanteerd moeten worden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan de opgave intracommunautaire levering. Het is voor een ondernemer steeds lastiger om deze belasting goed te verwerken.

Welke regels zijn voor u van toepassing?
Als administratiekantoor kunnen wij u bij deze vraag helpen. En wij kunnen uw aangifte geheel verzorgen. Dus zowel de berekening van het te betalen of te ontvangen bedrag als de elektronische indiening bij de belastingdienst. Als u moet betalen krijgt u na deze indiening van ons door met welk kenmerk betaald moet worden.

Voor het samenstellen van een jaarverslag moeten wij eerst diverse boekingen controleren. Hieruit komen, bijna gegarandeerd, correctieposten. Een groot deel van deze correctieposten heeft ook invloed op de af te dragen omzetbelasting. Dus bijna elke controle wordt gevolgd door een zogenaamde suppletieaangifte. Vanzelfsprekend verzorgen wij deze ook voor u.