Lang geleden, in 1974, heb ik mijn diploma volledig bevoegd onderwijzer gehaald.
Na een aantal jaren voor de klas wilde ik weg bij die school. Echter was er in die tijd een overschot aan onderwijzers, dus ik werd niet aangenomen op een andere school.

In het vakblad van onderwijzers kwam ik een advertentie tegen van een accountantskantoor in Amsterdam. Hun stelling was dat onderwijzers een brede algemene ontwikkeling hebben en daardoor ook geschikt zijn voor het beroep accountant. Ik werd aangenomen maar het bijkomende gevolg was wel dat ik moest verhuizen van Uden naar Almere. Veel mensen die daar met een “nieuw” leven begonnen in een nieuw gekocht huis. Daar heb ik mijn eerste aangiften voor particulieren gedaan.

Na mijn huwelijk en vestiging in Hilversum ontstond het idee om alles verder uit te breiden en dus werd per 1 januari 1983 B.A.F.A. ingeschreven in het handelsregister. Eerst nog als avondboekhouder, later kwamen daar de weekenden bij. Het werk nam alleen maar toe, zodat ik in 1990 een kaart kon sturen naar mijn klanten. Met de tekst ” per 1 maart 1990 stap ik uit het avondlicht en ben ik ook overdag beschikbaar” liet ik weten dat ik mijn baan had opgegeven. Na acht jaar opbouwen werd de zaak dermate groot dat mijn vrouw vennoot moest worden.

Nu, na meer dan dertig jaar, zijn we gegroeid van bureau in de huiskamer naar een kantoor met vijf dames in één van de meest karakteristieke panden van Hilversum. Daar hopen we veel mensen te mogen assisteren bij hun fiscale of administratieve vraagstukken.

— Martin Goeken